WEBINAR 12 SEPTEMBER

Så digitaliserades
introduktionen

Efter stort deltagande i höstas och förfrågan om upprepad föreläsning bjuder vi nu in till ett kostnadsfritt webinar i september. Du möter Eva Blixt, HR-konsult på Skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborgs stad, och Paulin Larsen Berglöf, Whippys VD och grundare.

Läs mer och anmäl dig

Onboarding av utbildande konsulter i skolan

Yrkeshögskolan Nackademin har systematiserat onboardingen av utbildande konsulter. Läs artikeln här.

Kundintervju: Bergstrands 

Bergstrands har hög lojalitet bland medarbetare som slutar. Efter att ha lanserat ny offboarding har flera avhoppare valt att återvända. Läs om hur de arbetar för att säkra ett fint avslut på anställningen.

Kundintervju: Helsingborgs stad

Så stöttas rektorer på Skol- och fritidsförvaltningen i att erbjuda en bra introduktionsresa för nyanställda. Läs intervju med Utbildningsdirektör, Tony Mufic, här.

Rörligt material i implementering

PION Group har arbetat med rörligt material för att visa nyanställda och rekryterande chefer hur deras onboardingprocess för Poolia, Uniflex och QRIOS fungerar. Så här ser deras introduktionsfilm ut!

E-postkurs: mäta onboarding

Bli en fena på att mäta och utvärdera onboarding. Ta del av vår kostnadsfria kurs här.

Ostrukturerad offboarding kostsamt för IT

Läs intervjun med Nima Ashaier, CIO i PION Group, om vad offboardingen kan få för konsekvenser på framtida IT-projekt. 

Onboardingtrender 2024?

Läs ett sammanfattningen av vår rapport i Personal & Ledarskap här.

Business case för onboarding

Whippy har genom analysverktyget - Whippy Insights - tillgång till unik data som kan hjälpa företag förstå hur den optimala onboardingprocessen byggs. Här sammanställer vi vad över 2 500 chefs- och medarbetarmätningar hittills lärt oss om att mäta och utvärdera digitala introduktionsprocesser. 

Kundintervju: Greenely

En väl genomförd onboarding skapar förutsättningar att öka motivation, produktivitet och det känslomässiga bandet mellan medarbetare och chef – och minskar risken för att en nyanställd lämnar. Därför är Greenely sedan i våras i gång med en ny digital onboardingprocess – efter tips från en före detta anställd. Läs vår intervju med Charlotte Englund, Head of People and Culture.

Poolias nya digitala onboarding

I januari i år blev Whippy del av PION Group AB - där bland andra Poolia, Uniflex och QRIOS ingår. Nu har Whippy levererat en skräddarsydd onboarding och reboarding till de tre bolagen. Här kan du läsa om Poolias nya onboarding.

White paper: Karriärens första onboarding

Tillsammans med Student Node har Whippy undersökt svenska studenters förväntningar på kommande arbetsgivares onboardingprocess. I detta White paper får du veta vad studenterna anser är viktigast att introduktionen ska innehålla och vad som är kritiskt att säkra för att minska risken för tidiga avhopp. Ladda ner White paper här.

5 onboarding-trender inom HR-tech

För den som just nu står inför att digitalisera sin on- och offboardingprocess finns det, enligt Whippys Paulin Larsen Berglöf, fem särskilt intressanta saker att hålla koll på. Läs mer här!

2022 års Recruitment Awards - Whippy är finalist!

Recruitment Awards är rekryterings och bemanningsbranschens egna gala som varje år uppmärksammar och hyllar aktörer som under det gångna året gjort en betydande insats för branschen. Nu är årets finalister klara i galans 11 kategorier. Whippy står som finalist i kategorin Årets Innovationsföretag . Läs samtliga motiveringar här!

Kundintervju: Bergstrands utbildningar

Efter implementeringen av Whippys digitala onboardingstöd levererar nu 65 % av nya medarbetare på Bergstrands utbildningar över chefens förväntningar det första kvartalet. Samtliga nyanställda upplever att de har fått ett fint första bemötande. Nio av tio anser dessutom att de har utvecklats professionellt sedan startdagen och att det är tydligt vad som förväntas av dem i rollen. Läs artikeln här.

Nu lanseras Whippy Insights – en nischad produkt för mätning av on- och offboarding

Ett identifierat gap på den svenska HR-marknaden har gett uppkomsten till Whippy Insights som är marknadens första nisch-produkt för mätning av on- och offboarding. Läs mer här!

Whippy förvärvar on- och offboardingplattformen Typelane genom investering av PION Group

PION Group AB blir från och med 2023-01-17 delägare i Whippy AB. Whippy förvärvar samtidigt Henry Labs AB, ägare av SaaS-plattformen Typelane, som är nischad mot digital on- och offboarding. Läs mer här.

Kundintervju: Svea Solar

Strax efter att Svea Solar kammade hem DI Gasell som det snabbast växande startupföretaget i Sverige, kontaktade CHRO Hanna Mannberg Whippy. Bolaget stod inför en enorm expandering och behövde säkra en outsourcad onboarding för nya medarbetare innan alla HR-processer fanns på plats. Resultatet blev en onboarding som genererat ökad produktivitet och lojalitet bland nyanställda. Läs vår intervju med Anna Klingborg, Global Head of L&D.

Kundintervju: Intertek

Vad har den stora tv-skärmen i New Yorks Yankee Stadium, guldmedaljerna vid OS i Peking 2008 och bensinen i amerikanska presidentflyget Air Force One gemensamt? Samtliga har kvalitetstestats av Intertek. I år bestämde sig Interteks nordiska organisation att också kvalitetssäkra sin onboarding. Läs intervjun med Intertek här. 

Kundintervju: Skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborgs stad

Vi har talat med Susanne Fras, Chef för Pedagogiskt center på Skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborgs stad som vi samarbetet med för att lansera en ny digital introduktionsresa. Läs artikeln här!

Honeymoons och hangovers i onboardingen

Vad innebär det och varför är de viktiga att känna till när du bygger onboardingprocesser? Läs artikeln här.

Onboarding vid förvärv

Vad ska företag tänka på utifrån ett organisations- och kommunikationsperspektiv vid förvärv? Whippy talade nyligen om temat i Malmö. Ta del av sammanfattning här.

Lunchföreläsning i Malmö - förvärvsresan

Behovet av en genomarbetat introduktion blir extra stort när bolagskulturer ska slås samman och ägarstrukturen förändras. Den 7 oktober talar Whippy, tillsammans med Skarpa, på ett event om företagsförvärv anordnat av Friends of Executive. Läs intervjun med talarna här.

Kundintervju: SATS lanserar ny on- och offboarding

Läs om hur SATS nya processer ska träna beteenden och främja lärande och reflektion bland nyanställda och ledare. Resorna mäts och utvärderas kontinuerligt för att kunna arbeta datadrivet med att utveckla innehållet.

Kundintervju: Allevis nya onboarding 

Allevi levererar it-lösningar för Sveriges omsorgssektor. De har vuxit kraftigt de senaste åren och nyttjar nu onboardingen för att bygga bolagets tillsammans. Läs mer här.

Kundcase: Onboarding i tillväxtbolag 

Sveriges snabbast växande startup samarbetar med Whippy för att sjösätta en ny digital onboarding. Nio av tio nyanställda levererar nu över chefens förväntningar. Läs artikeln här.

Why post-recruiting is your most important HR strategy 2022.

Onboarding-webinar med Alva Labs

Emma från Whippy talade nyligen på Alva Labs webinar om onboarding. Om du vill se den inspelade föreläsningen, klicka här. 

Reboarding Post-Covid. 5 tips!

I branschen.se delar vi tips för hur du kan skapa en Reboarding för tiden efter Coronapandemin. Läs artikeln här!

Grunden i digital onboarding är analog

Läs vår artikel i branschen.se om hur alltför många organisationer fokuserar på plattform framför önskade beteenden när de digitaliserar sin onboarding.

Growth mindset i onboardingen

Läs vår krönika om hur företag kan stimulera lärandet och ett growth mindset i introduktionen av nya medarbetare. 

Ett growth mindset innebär att man ser att intelligens är något som utvecklas, att hårt arbete lönar sig, att man kan utvecklas och lära nytt, att se positivt på utmaningar, att ta tillvara på kritik och att inte ge upp.

Hur säkras en bra onboarding vid företagsförvärv?

Läs vår intervju med Anders Malmström från DLA Piper som bl.a. lyfter vikten av att inkludera medarbetarna tidigt i analysen för att också göra onboardingen efter förvärvet så bra som möjligt. 

Whippy-case: Yrkeshögskolan

Utbildningsföretaget Nackademins nya, digitala onboarding för medarbetare ger större utrymme för bitesize learnings och reflektion, samtidigt som den är mer automatiserad och därmed mindre tidskrävande för chefer. Läs mer om resan här!

Whippy anordnar tillsammans med Skarpa och DLA Piper ett frukostseminarium om hur du säkrar ett förvärv. Whippy kommer att dela tips och råd kring hur du bör tänka kring att onboarda medarbetare i en förvärvsresa för att inte tappa engagemang och produktivitet.

Varmt välkommen till DLA Pipers kontor på Kungsgatan den 21 oktober. Anmälan görs till info@skarpa.se senast 16 oktober.

Whippy-case: Klöverns nya onboarding

Vi fick chans att tala med vår kund Klövern om deras nya digitala onboardingprocess som lanserades just när Coronapandemin bröt ut. De hade redan en grund på plats men ville bl.a. förbättra kvaliteten i mötena första tiden, innehållet i dialogen och säkra förväntansbilden för både chef och medarbetare. Dessutom ville de standardisera onboardingprocessen för att garantera upplevelsen för alla nyanställda.

Whippy-case: Redovisningsbyrån

Läs intervjun med Lilian Holm från Account on Us om fördelarna med att investera i en ny onboardingplattform.

Idag har hälften av byråns medarbetare onboardats via Whippy. Lilian har dessutom investerat i tilläggstjänster med personlighets- och drivkraftstester för alla anställda så att gruppen ska förstå mer om varandra och teamets förutsättningar för att lyckas.

Livestream: digital onboarding i

förändringens tider

Vad ska den anställande chefen göra för säkra motivation när en ny kollega introduceras remote? Och vad finns det för utmaningar och möjligheter för att säkerställa att förväntansbilden efterlevs när allt ställs på ända?

Detta var några av frågorna som berördes när Whippy nyligen föreläste för chefsnätverket Close medlemmar. Via länken nedan kan du ta del av den inspelade presentationen.

Webinar via Nox Consulting:

Digital onboarding

Whippys grundare Paulin Larsen Berglöf höll nyligen ett webinar på ett av Nox Consultings frukostseminarium om hur företag bör förhålla sig till onboarding i tider av kris och oro. Hur bör man exempelvis förhålla sig till ledarskap, förväntansbild och utvecklingsplaner när onboardingen sker under helt nya förutsättningar?

Här kan du ta del av den inspelade presentationen.

Whippy i tidningen Brainz

Whippys VD Paulin Larsen Berglöf pratar om varför chefens roll är kritisk i onboardingprocessen.